Het beschreven drielagensysteem

In Nederland begrijp je eigenlijk nooit wat je kunt verwachten met het weer. In het zomerseizoen is het er gezelliger dan koud en in de winter juist extra koud dan warm. Maar in mijn ervaring lijkt het soms ogenblikkelijk te veranderen van uiteindelijk naar het volgende. Ondertussen naderen we de herfst al en het begint al eerder donker te worden. Tijd om de zomerkleding weer in de kast te leggen en ook de sweatshirts tevoorschijn te halen.

Combineer lagen kleding

U kunt uw kleding echter ook met succes combineren. Wanneer het echt kouder wordt, kun je de zomerkleding ook als tussenlaag gebruiken, als voorbeeld. De slimme mix van kledinglagen wordt ook wel het drielagensysteem genoemd. Dit kledingsysteem werd in 1987 gecreëerd onder de kledingmerknaam Odlo en werd daarna Athletic Clothes System genoemd. Het houdt in dat je één basislaag kledingstukken aantrekt, een afschermende laag en ook een buitenlaag tegen wind en ook regen. In koelere landen wordt het drielaagse kledingsysteem daarom op grote schaal gebruikt en is het optimaal voor het buitenleven met zowel wisselvallig als nat weer.

Wat doen die lagen precies?

De basislaag bevat een materiaal dat zweet snel afvoert, zoals synthetisch textiel. Gebruik geen katoen omdat dit vocht absorbeert. De middelste laag kan eigenlijk elk type bovenkledingstuk zijn. Het fungeert als een beschermlaag. Je kunt dus gemakkelijk dat zomerse T-shirt krijgen, maar ook wanneer het wat kouder is, daarna is een fleecejas perfect. Zorg ervoor dat deze laag niet ook strak zit. Het beschermt juist doordat de basislaag stevig vastzit en de buitenlaag wat losser. De buitenste laag is daarna bij voorkeur een wind- en regenafstotende jas. Het is beter om geen handdoekjasje mee te nemen. Het kan goed zijn om een ​​lichtere maar behaaglijke jas te hebben. Deze kun je zonder thermo onderkleding gebruiken als het wat warmer is.

Schaf uw kleding snel en voordelig online aan

Op deze manier is de kleding die je koopt een stuk waardevoller. Ik krijg mijn kleding vaak online omdat ik kan vergelijken tussen serviceproviders. Een van mijn favoriete webshops iskledingkopen.nl. U kunt hier eigenlijk voor wat dan ook terecht en als u op zoek bent naar meer gerenommeerde merken bent u hier aan het goede adres. Of je nu een Balenciaga T-shirt of een Stone Island-jas voor jongens wilt kopen, je kunt hier de kosten vergelijken, zodat je de minst dure aankoop hebt. Ik heb zelf onlangs een geweldige lichtgewicht Ellesse-jas gekocht die ik nu gebruik als een externe laag als ik er weer op uit ga.

Veel succes bij het experimenteren met het drielagen-systeem!

Leave a Comment