Benodigdheden voor je kinderen deze winter

  • Home
  • Kids
  • Benodigdheden voor je kinderen deze winter

Kinderen houden er vaak van om buiten te spelen, ook wanneer het in Nederland “vies” weer is. Daarom is het fijn als ze de juiste benodigdheden hebben om tijdens het spelen lekker warm te blijven. Heb jij juist oudere kinderen die naar de middelbare school gaan en daarvoor een eindje moeten fietsen? Ook dan zijn de winterse musthaves uit deze blogpost belangrijk voor jou!

Een functionele winterjas

Een goede winterjas houdt je te allen tijde warm en droog én is daarnaast ook nog eens een beetje modieus. Gelukkig zijn er veel soorten jassen voor kinderen die aan deze eisen voldoen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het merk Black Bananas. Dit is een leuk merk om te shoppen voor je kids. Ze hebben een aparte kinderlijn; Black Bananas kids genaamd. Hier vind je de laatste trends! Let er bij het kopen van een winterjas op dat je deze niet te klein koopt. Je wilt er natuurlijk nog wel een trui onder aan kunnen. Ook is het fijn als de jas van je kind niet meteen weer te klein is en ten minste één seizoen mee zal gaan. Verder is het fijn als de jas een capuchon heeft. Deze houdt je haren droog wanneer je in een regenbui terecht komt. Het is handig als de jas de wind ook buitenhoudt. Dit kun je onder andere bereiken met een dubbele sluiting. Kies bijvoorbeeld een jas die eerst sluit met en rits en vervolgens nog met een knoopsluiting.

Handige schoenen of laarzen

Daarnaast is het ook fijn als je kind schoenen of laarzen heeft die wel tegen een stootje kunnen. Hiermee kunnen ze buiten spelen zonder bang te zijn dat ze vies worden. Denk bijvoorbeeld aan handige regenlaarzen of schaf alvast snowboots aan. Tenslotte zegt het weerbericht ons dat het binnenkort zou kunnen gaan sneeuwen.

Blijf extra warm met deze benodigdheden

Soms is het Nederlandse weer extreem. Denk aan sneeuw, ijzel en extreme regenval. Dan is het fijn om wat extra accessoires bij je jas toe te voegen zodat je het zeker niet koud krijgt. Kijk naar een sjaal die een fijne dikte heeft en mooi staat bij de kleur van de jas. Daarnaast is het handig om ook over handschoenen of wanten te beschikken. Wanneer je kind lang door de kou moet fietsen of hij of zij juist graag met sneeuw speelt, is het fijn als de handschoenen waterdicht zijn. Hiervoor kun je het beste handschoenen aanschaffen die bedoeld zijn om te skiën. Om de outfit helemaal af te maken, ga je voor een warme muts of voor oorwarmers. Voor meiden heb je leuke winterse haarbanden.