Zijn deze supplementen voor fitness iets voor jou?

Sinds ik het fitnessen heb ontdekt lees ik ook steeds meer over speciale supplementen voor fitness. Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren om op natuurlijke wijze meer resultaat van je training te hebben, en vind het heel handig ze af en toe in te zetten. Een goede whey protein bijvoorbeeld. Dit is als je het mij vraagt echt de basis van de sportsupplementen. Whey protein is een hoogwaardige eiwitshake, die je kunt nemen om je spieren sneller te doen herstellen van een training.

Ik heb in de keuken een pot staan, en gebruik het alleen als ik een redelijk zware training heb gehad. Dit is eigenlijk niet zo heel vaak, en dus gaat de pot bij mij heel lang mee. Gelukkig is whey protein erg lang houdbaar, en hoef ik dus niet bang te zijn dat het over de houdbaarheidsdatum gaat.

Supplementen voor fitness om af te vallen

Zelf fitness en sport ik omdat ik me dan veel lekkerder en energieker voel, maar ik ken genoeg mensen die het doen om af te vallen. Los van het feit dat ik vind dat afvallen niet het hoofddoel moet zijn (je moet er immers ook van genieten), snap ik dat dat de reden is dat je begonnen bent met sporten. Voor deze mensen heb ik een tip. Je vindt namelijk in de categorie supplementen voor fitness ook een heuse fatburner. Dit is iets anders dan een whey protein shake, maar je mengt het wel op dezelfde manier, oftewel in een shake of smoothie.

Een fatburner shake zorgt ervoor dat je in de uren daarna meer calorieën verbrandt dan je normaal gesproken zou doen. Je verbrandt dus letterlijk meer vet, waardoor je logischerwijs gewicht verliest. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het schijnt echt ontzettend goed te werken. Handig dus voor als jij graag wilt afvallen maar je hebt niet zoveel geduld en zou het liefste snel resultaat zien. Het fijne daaraan is dat als je resultaat ziet dit je ook daadwerkelijk kan motiveren om ermee door te gaan. Het werkt dus zowel fysiek als mentaal, en ik snap wel dat veel mensen zo’n fatburner naast hun whey protein shake gebruiken.

Zijn supplementen voor fitness echt nodig?

Natuurlijk kun je je afvragen of ze echt nodig zijn, dat soort supplementen voor fitness. Persoonlijk vind ik dat iedereen dat voor zichzelf mag beslissen, maar ik merk wel dat ik sneller herstel met een goede eiwitshake achteraf. Het zijn immers die hoogwaardige eiwitten die je lijf nodig heeft om te herstellen en je spieren te doen groeien. Eiwitten zijn bouwstoffen. Of een fatburner echt helpt kan ik niet zeggen, want ik heb hem niet geprobeerd. Ik hoor er van anderen echter wel hele goede verhalen over, dus als jij sneller wilt afvallen dan is het de moeite waard het eens te proberen!

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Leave a Comment