Jouw droomslaapkamer

Je slaapkamer behoeft een make-over, maar je weet niet waar je moet beginnen. Of, wie weet, ga je voor het eerst uit huis en moet je überhaupt voor het eerst je slaapkamer inrichten. Of, óf, je bent net verhuist en moet zowel de slaapkamers van je kinderen als die van jezelf en je partner(s) helemaal opnieuw decoreren. Wat je slaapkamer interior design behoeftes ook zijn, laten we er samen naar kijken, van kinderdekbedovertrek tot 2 persoons dekbedovertrek en meer. 

De functie(s)

Allereerst is het, zoals bij elk stukje interior design, goed om te kijken naar de ruimte zelf én wat hij je zou moeten brengen. Dit klinkt misschien, in eerste instantie, een beetje gek om voor een slaapkamer te doen, maar het is daadwerkelijk nuttig. Elke ruimte heeft namelijk een functie, en je moet voor jezelf én de eventuele anderen voor wie je nieuwe kamers wil inrichten, nagaan wat je slaapkamer je moet brengen, behalve de mogelijkheid om te slapen. Sommige mensen willen ook graag een bureau in hun slaapkamer om nog even aan te kunnen werken of schrijven s ’avonds. Anderen willen heerlijk kunnen relaxen in een slaapkamer en behoeven dus ruimte voor een televisie en/of een videogame console. Kinderen willen vaak in slaapkamers spelen en wie weet wil jij juist wel dat je slaapkamer er zo op is afgesteld dat je daar perfect tot rust komt en er nog af en toe een boek bij kan pakken. 

Jouw sfeer

Wat je wil van je ruimte bepaalt hoofdzakelijk de sfeer die je zoekt, dat is waarom je bewust zijn van je behoeftes in een slaapkamer zo belangrijk is. Een ruimte waarin rustig gewerkt kan worden is iets anders dan eentje waar je helemaal tot rust komt. Ga dus, vanuit je behoeftes, na wat voor sfeer je graag in je slaapkamer wil. Wil je er helemaal tot rust komen? Dan zijn warme, lichte kleuren waarschijnlijk iets voor jou. Veel zachtheid, veel kussentjes en dekentjes, etc. Goed, warm licht. Wist je dat te veel koud licht s’ avonds ervoor kan zorgen dat we minder goed slapen? En als je juist een sfeer in je kamer wil die je vrolijk maakt, zoek dan eens naar kunst waarmee je alleen al vrolijk opstaat als je ernaar kijkt. 

 

Je slaapkamer is helemaal van jou, en moet jou dus ook brengen wat je ervan wil. Van rust en sereniteit tot entertainment, zo maak jij de slaapkamer van jouw dromen. Slaap zacht!